Tămâia (probabil din lat. Thymanea) este rășina unor specii de arbuști din genul Boswellia din India, Somalia și Etiopia care – prin încălzire – emană un miros plăcut de balsam. Se obține prin crestare (tăietură) din scoarța livanului și solidificare sub forma unor boabe neregulate, de culoare roșiatică sau gălbuie. Prin ardere, produce un fum cu miros pătrunzător, fiind folosită în ceremonii religioase.
Smirna este un tip de rășină obținută din arbuști și arbori ai speciei Commiphora myrrha, din familia Burseraceae, cu ramuri ceruite și cu spini mari, care cresc în zonele deșertice ale Peninsulei Arabice și pe coasta de est a Africii.
Pe scurt, smirna are o culoare galben inchis, uneori cu puncte albe, care are un miros deosebit de placut. Ca si tamaia, inca din vechime, smirna constituie unul din darurile pretioase care se puteau face cuiva.
Important! Pulberea aflată în cutia de tămâie este, de fapt, praf de magneziu, utilizat în cadrul procesului de producție pentru a preveni lipirea bobițelor de tămâie și pentru a le păstra calitatea superioară și proprietățile naturale. Cu cât calitatea sortimentului de tămâie este mai ridicată, cu atât crește și cantitatea de praf de magneziu utilizat, acționând ca o protecție față de factorii externi. Așadar, acesta nu alterează tămâia, ba chiar mai mult, are importante proprietăţi benefice.
Recenzii
Încă nu sunt recenzii