Tămâia (probabil din lat. Thymanea) este rășina unor specii de arbuști din genul Boswellia din India, Somalia și Etiopia care – prin încălzire – emană un miros plăcut de balsam. Se obține prin crestare (tăietură) din scoarța livanului și solidificare sub forma unor boabe neregulate, de culoare roșiatică sau gălbuie. Prin ardere, produce un fum cu miros pătrunzător, fiind folosită în ceremonii religioase.
Chiparosul este un arbore rășinos din familia cupresaceelor, originar din sud-estul Europei, nordul Africii și vestul Asiei, de circa 25 m înălțime, cu coroana foarte densă, îngustă, columnară sau piramidală și frunze persistente; lemnul, rezistent și parfumat, este utilizat în industrie.
Important! Pulberea aflată în cutia de tămâie este, de fapt, praf de magneziu, utilizat în cadrul procesului de producție pentru a preveni lipirea bobițelor de tămâie și pentru a le păstra calitatea superioară și proprietățile naturale. Cu cât calitatea sortimentului de tămâie este mai ridicată, cu atât crește și cantitatea de praf de magneziu utilizat, acționând ca o protecție față de factorii externi. Așadar, acesta nu alterează tămâia, ba chiar mai mult, are importante proprietăţi benefice. |
Vasilachi Maria Lucía –
Aceasta tamaie o folosec, si imi place