O forta de neimaginat, o aparitie magnifica si impunatoare. In arta, dar si in cultura budista, elegantul este simbl al puterii regale, fortei, suprematiei, dar si a rabdarii, smereniei, demnitatii, devotamentului. Cei care tin cont de legile feng-shui, stiu ca elefantul este simbol al norocului, fericirii si longevitatii. Insa adevarul este ca pentru fiecare persoana in parte, elefantul poate insemna altceva. De exemplu, elefantul cu trompa in sus simbolizeaza noroc. Puterea pe care noi o dam unui anumit element ne creste si ne formeaza.
In budism, capul de elefant este intruchiparea zeului Ganesha, zeu al cunoasterii. Acesta este unul din simbolurile cele mai cunoscute la nivel mondial in care elefantul apare ca figura atat de importanta, sfanta intr-o anumita cultura. In acest context, el este alfa si omega, adica tot ceea ce este perfect si pur. Tot in budism, se spune ca Buddha a fost creat de catre zeita Maya dintr-un mic elefantel. Asadar, iata o valoroasa cultura unde elefantul primeste onoruri alese.
Exista o legenda care spune ca un om care a vindecat ranile unui elefant a fost recompensat de acesta cu fildesul sau cand omul a fost bolnav la randul lui. Astfel, elefantul reuseste sa fie atat simbol al recunostintei, cat si al uniunii intre om si animal.
Recenzii
Încă nu sunt recenzii