Mirul de nard se extrage prin distilarea rădăcinilor de nard (Nardostachys Jatamansi), o plantă care creşte pe coastele Munţilor Himalaya, în special în zona Nepalului, la altitudini de 3.000-5.000 de metri. Recoltarea sa se face primăvara, pentru a obţine mirul verde, cu cea mai mare calitate.
Motivul recoltării şi utilizării mirului de nard atât în antichitate, cât şi în zilele noastre sunt proprietăţile sale deosebite, având efecte puternice împotriva insomniei, epilepsiei, psoriazisului, acneei, tulburărilor aparatului circulator şi ale celui respirator, şi chiar tulburărilor mentale, stimulând memoria. Administrarea sa se face prin aromaterapie.
În India, nardul era folosit pentru cei cu insomnie, pentru calmarea isteriei şi a convulsiilor, iar în Orientul Mijlociu, ceaiul din rădăcina de nard era folosit pentru boli de inimă şi ale sistemului nervos.
Recenzii
Încă nu sunt recenzii