Bol Tibetan 33cm- Om Mani Pad Me Hum – a fost lucrat manual în Nepal, fiind decorat cu mantra Om Mani Pad Me Hum , atât la interior, cât și la exterior, acesta are un sunet clar și o paletă bogată de tonuri.
Bolul este format din cupru, staniu si 8 metale nobile (Ag, Ni, Cd, Ru, Pd, Pt, Cr, Mn).
Fiecare bol este unic, iar designul/culoarea pot să difere de fotografia afișată și diametrul (doar puțin), deoarece acestea sunt fabricate manual.
Materialele utilizate sunt: Cu, Zn, Sn, Ag, Ni, Cd, Ru, Pd, Pt, Cr, Mn
Bol Tibetan 33cm- Om Mani Pad Me Hum – este realizat printr-un proces manual. Fiecare bol fiind prelucrat manual cu grijă, necesitând mai mulți pași pentru a finaliza procesul și pentru a-l modela perfect.
În procesul de fabricare, mai întâi sunt topite în cuptor diferitele materii prime (cupru, staniu, zinc, fier, plumb, aur și argint) , în funcție de nevoile de fabricație, cum ar fi pentru fabricarea bolurilor de bronz sau pentru bolurile din 7 sau 8 metale. Metalul topit este scos din cuptor și turnat în forme pentru a pregăti o matriță metalică pentru diferite dimensiuni și greutăți. Apoi, matrițele metalice rotunde sunt tăiate în discuri metalice rotunde în dimensiunile și grosimile necesare.După aceea, aceste discuri sunt bătute manual după măsurători precise și clasificate pentru greutatea și dimensiunea bolurilor. În ceea ce privește procesul de prelucrare manuală a bolurilor acestea au 4 până la 5 discuri metalice care sunt îngrămădite, unul peste altul și apoi încălzite. Foile de metal sunt bătute manual de un grup de artizani experți cât timp căldura rămâne în metal și apoi sunt din nou încălzite și prelucrate pentru un proces continuu în care metalele sunt bătute manual.
Această încălzire și bătaie a discurilor metalice grupate și îngrămădite continuă până când se creează forma și dimensiunea dorită. În timpul procesului, discul metalic poate fi bătut numai în timpul în care acesta este fierbinte și are o culoare roșie, timp în care acesta rămâne moale și flexibil.Pentru că atunci când metalul devine mai rece, își va pierde moliciunea și flexibilitatea, ceea ce, la rândul său, face ca metalul să fie fragil și, astfel, vasul ar putea fi distrus. Motivul din spatele acestui proces intensiv de lucru este că conținutul de metal (amestecul de bronz sau șapte/opt metale) este foarte sensibil la căldură și devine mai greu atunci când își pierde temperatura, in momentul temperaturii reduse putându-se creea fisuri.
După finalizarea modelării bolurilor dorite, lucrările individuale vor începe. În acest stadiu, fiecare bol este adus la o formă și o dimensiune uniformă și, încă o dată, acest lucru se poate face numai în timpul procesului de ardere, încălzire și bătaie. După finalizarea formei și dimensiunii, se bate mai mult și mai ușor pentru o reglare fină finală și modelarea bolurilor.