sticlute uleiuri esentiale

Ulei Esențial Palo Santo: La ce se Folosește și ce Beneficii ne Aduce

Lemnul și uleiul esențial de Palo Santo fac parte din conștientul American de secole. Dacă nu ai auzit de ele până acum, citește în continuare. Îți vom povesti despre uleiul de Palo Santo, de unde vine, la ce este folosit, ce beneficii îți poate aduce și cum îl poți folosi.

Ce Este Uleiul Esențial Palo Santo?

La fel ca tămâia și smirna, veri ai lemnului de Palo Santo, uleiul esențial de Palo Santo provine din rășina copacului aromatic. Copacul denumit Palo Santo, sau Bursera graveolens, aparține familiei copacilor tămâioși.

De Unde Vine Uleiul de Palo Santo?

Copacii Palo Santo sunt nativi Mexicului și pot fi găsiți de-a lungul Coastei Pacifice din Mexic până în America de Sud, precum și în insulele Galapagos. Palo Santo se traduce ca “lemnul sacru” sau “lemnul sfânt” din spaniolă și este venerat pentru rolul său în ritualurile băștinașilor și în practicile de vindecare ale șamanilor.

palo santo tree

Datorită statutului său de lemn sfânt, guvernele din Ecuador și Peru regulează recoltarea lemnului de Palo Santo. Lemnul nu poate fi cules decât atunci când copacul moare natural și bucățile cad din el.

Pentru a face ulei esențial de Palo Santo, bucățile nu pot fi culese imediat. Ele trebuie lăsate să se descompună între 4 si 10 ani. Poate părea mult, dar acest proces asigură migrarea rășinii în lemn pentru ca uleiul să fie cu adevărat aromat și de calitate superioară.

Dacă nu este lăsat să se descompună cum trebuie, uleiul de Palo Santo nu o să aibă timp să ajungă la puterea sa maximă. Recoltarea lemnului Palo Santo în acest mod este 100% sustenabil și prietenos cu mediul.

La ce Este Folosit Uleiul de Palo Santo și ce Beneficii ne Poate Aduce?

Principalele întrebuințări ale lemnului Palo Santo sunt medicinale, ritualistice și aromaterapeutice. Se crede că fumul de Palo Santo purifică aerul de energiile negative care aduc ghinion și probleme de sănătate.

incense smoke

El mai este folosit și pentru a aduce armonie și energie pozitivă în casă sau pentru diferite ritualuri. Aroma sa ține insectele la distanță, deci mulți oameni îl folosesc și ca pe un insecticid natural.

Uleiul esențial Palo Santo conține o familie de fitochimice numite terpene. Cele mai des întâlnite terpene din uleiul de Palo Santo sunt limonenul și alfa-terpineolul. Terpenele, antioxidanții și alte fitochimice din acest ulei aduc o multitudine de beneficii:

  • Reduc inflamația. Limonenul, un compus care este întâlnit și în citrice, este un anti-inflamator dovedit.
  • Ameliorează alergiile. Proprietățile antiinflamatoare și antihistaminice ale lemnului Palo Santo îl fac de ajutor în ameliorarea simptomelor alergiilor sezoniere.
  • Tratează raceala și gripa. Compușii antivirali și antibacterieni din Palo Santo l-au făcut un remediu popular pentru răceala și gripă în America de Sud.
  • Elimină durerile de cap. Palo Santo este eficient în a diminua durerea cauzată de migrene și stres.
  • Reduce stresul, îmbunătățește somnul și crește buna dispoziție. Anumite studii sugerează că mirosul este strâns legat de bunăstarea noastră emoțională și abilitatea noastră de a face față stresului. Parfumul eliberat de Palo Santo ne poate îmbunătăți calitatea somnului și crește toleranța la durere.
  • Tratează durerea musculară. Aplicat pe piele, uleiul esențial de Palo Santo poate reduce durerea asociată cu inflamarea mușchilor.
  • Stimulează imunitatea. Antioxidanții și antiinflamatoarele din uleiul de Palo Santo îl fac un stimulant imunitar puternic.
  • Respinge insectele. Uleiul de Palo Santo poate fi ars sau pulverizat pe piele pentru a ține la distanță țânțarii și alte insecte.
  • Curăță casa. Pentru că Palo Santo are proprietăți antivirale și antibacteriene, poate fi folosit în casă pentru a o curăța și a reduce mirosurile neplăcute.
  • Restabilește sănătatea părului și a scalpului. Împreună cu uleiul de argan, migdale, cedru și santal, cel de Palo Santo îi va da părului tau un miros incredibil și îi va restabili sănătatea.

Cum să Folosești Uleiul Esențial Palo Santo

În funcție de ce vrei să faci cu uleiul de Palo Santo, metoda de folosire poate fi diferită. Pentru a purifica energia unui spațiu, vei turna puțin ulei într-un difuzor. Pentru a trata durerile de cap, de exemplu, aplică uleiul direct pe tâmple.

Dacă îți place parfumul lemnului Palo Santo și vrei să îl porți cu tine oriunde ai merge, amestecă câteva picături de ulei esențial cu o loțiune de corp.

Unii oameni folosesc uleiul de Palo Santo pentru masaj, în timp ce alții cred că cea mai bună metodă este să îți pui câteva picături în palme, să le freci una de alta și să inhalezi puternic.

Nu există o singură ‘rețetă’ pentru a folosi ulei esențial Palo Santo. Experimentează cu el și vei găsi o practică favorită în cele din urmă. Tu cum folosești de obicei uleiul de Palo Santo?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×