palo santo si salvie

Palo Santo vs Salvie: Care Este Cea Mai Potentă Plantă?

Palo Santo și salvia sunt două dintre cele mai populare arome folosite pentru capacitățile lor de curățare și purificare. Ambele sunt considerate adevărate forțe de vindecare și pozitivitate, dar există destul de multe diferențe între cele două. Haideți să ne uităm la similaritățile și diferențele dintre Palo Santo vs Salvie pentru a vedea care este cea mai bună și potentă plată.

Palo Santo vs Salvie

Sursă

Salvia se găsește în sud-estul Statelor Unite și anumite părți din nordul Mexicului. Această plantă iubește climatul cald și uscat. Palo Santo provine din America de Sud și crește de-a lungul coastei Peru-ului.

Culturi de peste tot au obiceiul de a arde ierburi, lemn și rășină cu scopul de a purifica. Dacă Palo Santo a fost descoperit de incași, salvia este asociată cu nativii Americani, dar are și rădăcini care o leagă de druizii celtici.

Aromă

Palo Santo are o aromă dulce, subtilă și proaspătă, cu indicii de citrice și mentă. Salvia are o aromă puternică, pământoasă și ierboasă, care nu este pe placul tuturor.

Sustenabilitate

Atât Palo Santo cât și salvia suferă de supra-exploatare. Atunci când cumpărați plante pentru purificare, este important să verificați sursa lor pentru a vă asigura că nu contribuiți la problemă. Recoltarea de Palo Santo este controlată prin lege. Se pot culege doar bucăți de lemn care au căzut natural.

Din nefericire, datorită popularității acestui lemn aromatic, a devenit din ce în ce mai greu pentru autorități să controleze recoltarea sa. La fel se întâmplă și cu salvia albă.

Din fericire, există companii și site-uri online care vând Palo Santo și salvie care a fost culeasă sustenabil. Palisandru este unul din ele. Noi vindem doar Palo Santo care a fost cules după ce a căzut pe solul pădurii.

Ardere

Aceste două plante oferă o ardere diferită, ceea ce înseamnă că pot fi folosite la practici diferite. Palo Santo nu arde pentru mult timp și va trebui să îl reaprinzi de mai multe ori dacă vrei să purifici un spațiu mai mare sau să îl lași aprins mai mult.

palo santo sticks

Salvia este exact opusul. Ea scoate mult fum, deci vei putea să cureți un spațiu mare mult mai repede. Palo Santo este recomandat pentru purificarea spațiilor mai mici.

Curățare Energetică

Principalul motiv pentru care oamenii folosesc Palo Santo și salvie este pentru beneficiile lor spirituale și energetice de curățare a energiilor negative.

Se spune că salvia curăță toate energiile, fie ele pozitive sau negative. Asta e bine pentru tine dacă vrei să aduci anumite energii pozitive în casa ta abia după ce ai realizat curățarea. Dacă planul tău este altul, e posibil ca efortul să fie în van deoarece spațiul se va reumple cu o energie similară cu cea de care încercai să scapi.

Dacă vrei să folosești salvie pentru a curăța un spațiu, trebuie să ai un plan pentru ce fel de energie vrei să aduci în locul celei alungate. Poți face asta prin a vizualiza o lumină albă care îți umple spațiul sau cu ajutorul unui cristal.

shaman in the woods

Palo Santo nu alungă orice fel de energie, ci doar pe cele negative. Totodată, el aduce energie pozitivă în spațiul tău. Se mai spune și că Palo Santo aduce un boost de creativitate. Ambele plante ajută la balansarea elementelor de foc, pământ și aer în casa ta.

Dacă ești sceptic în ceea ce privește beneficiile energetice ale acestor plante, cea mai bună soluție este să le încerci singur. Poate vei afla că le preferi doar pentru aromă sau poate că vei descoperi că ambele te încarcă cu pozitivitate și bună dispoziție.

Beneficii Fizice

Fumul de Palo Santo este folosit de mulți ca un insecticid natural. El poate ține țânțarii și alte insecte la distanță. Acest lemn conține și terpene care, atunci când sunt distilate într-un ulei concentrat, acționează împotriva daunelor produse de radicalii liberi. El mai este folosit și ca un medicament natural pentru răceală, gripă, astm și multe altele.

Fumul de salvie are un efect antimicrobian care poate elimina până la 94% din bacteriile din aer. Mai mult decât atât, fumul are și un efect dezinfectant care durează până la o lună după ce ai efectuat curățarea.

Deci, care este cea mai potentă plantă în „lupta” dintre Palo Santo vs Salvie? Răspunsul diferă în funcție de nevoile tale. Dacă cauți o plantă care sa aibă mai multe beneficii fizice, răspunsul este Palo Santo. Dacă vrei o plantă cu care să poți purifica un spațiu cât mai mare, este indicat să apelezi la salvie.

Sfatul nostru? Experimentează cu ambele și îți vei găsi favoritul repede.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×