lemn palo santo arzand

Ce Este Palo Santo și Cum se Folosește?

Palo Santo înseamnă “lemn sfânt” în spaniolă. Cu aroma sa îmbietoare, mirosul lemnos cu accente de lămâie și mentă, abilitatea de a purifica și curăța orice spațiu și puterea de a aduce calm și claritate, nu este dificil să ne dăm seama de ce acest lemn este denumit lemnul sfânt. Dar ce este Palo Santo mai exact? Cum îl putem folosi pentru casa și mintea noastră? Astăzi, vă vom răspunde la aceste întrebări pentru a vă ajuta să vă începeți călătoria cu Palo Santo. 

Ce Este Palo Santo?


Palo Santo este un copac originar de pe coasta Americii de Sud, considerat sacru și spiritual datorită puterii de purificare și abilității de vindecare care ne amintesc de salvie și cedru. Spre deosebire de acestea, totuși, Palo Santo face parte din familia de citrice și are un miros dulce de pin, mentă și lămâie.

Palo Santo a devenit popular în America de Sud atunci când a început să fie folosit în ritualuri care țineau energiile negative și spiritele rele la distanță, totodată purificând spațiul înconjurător. Pentru sceptici, Palo Santo poate fi folosit și practic. El emană un miros plăcut care ține țânțarii și alte insecte la distanță. Dacă nu poți suporta mirosul chimic al insecticidelor din comerț, aroma naturală și placută a lemnului de Palo Santo este o binecuvântare.

Palo Santo se vinde de obicei sub formă de bețe, dar există și uleiuri esențiale și lumânări cu aromă de Palo Santo. Poți arde bețele pentru a-ți purifica casa, spațiul de lucru, cristalele, sau pentru a-ți pregăti corpul și mintea de meditație. Este crezut că Palo Santo sporește creativitatea și aduce noroc celor care își deschid mintea și îi acceptă beneficiile.

Mulți oameni folosesc Palo Santo pentru a atenua simptomele răcelii, gripei, stresului, durerilor de cap, inflamației, astmului și chiar cele ale depresiei și anxietății. Se spune că acest lemn sfânt are puterea de a calma sistemul nervos și de a întări sistemul imunitar, ajutând oamenii să se refacă mai repede după o boală sau indispoziție.

Poți folosi Palo Santo pentru “smudging,” care este practica de a curăța o cameră sau un spațiu de energii negative, sau dacă îți place Palo Santo doar pentru miros, îl poți folosi pentru a împrospăta aerul din casa ta. Aroma sa proaspătă și îmbietoare poate ține locul unui odorizant de cameră.

Cum Poți Folosi Palo Santo?


Pentru că încurajăm orice utilizare a lemnului de Palo Santo, fie că este în scop pur practic sau spiritual, îți vom arăta cum să îl folosești în funcție de rezultatele pe care le aștepți.

Cum să Folosești Palo Santo pentru a Împrospăta Casa

 1. Aprinde un băț de Palo Santo folosind o brichetă, un chibrit sau o lumânare.
 2. Lasă bățul să ardă pentru aproximativ 30 de secunde, maxim un minut, iar apoi suflă pentru a stinge flacăra.
 3. Ținând bățul în mână, plimbă-te prin camera sau spațiul pe care vrei să îl împrospătezi.
 4. Dacă vezi că bățul nu mai emană atât de mult fum sau este pe cale să se stingă, suflă din când în când în el.
 5. Odată ce consideri că spațiul a fost împrospătat, pune bațul de Palo Santo într-un bol ignifug sau scrumieră și lasă-l să se stingă singur.
 6. Alternativ, poți lăsa bățul să ardă și în scrumieră, doar ca această modalitate este mai puțin eficientă pentru ca el se poate stinge fără ca tu să îți dai seama și este posibil ca mirosul să nu ajungă în toate colțurile camerei. 

Cum să Folosești Palo Santo pentru a-ți Începe Dimineața Bine 

 1. Ridică-te din pat, trage draperiile pentru a permite soarelui să îți invadeze spațiul și aprinde câteva lumânări.
 2. Aprinde un băț de Palo Santo și lasă-l să ardă pentru 30 de secunde-1 minut, apoi suflă în el și pune-l într-un bol ignifug sau o scrumieră.
 3. Stai în liniște pentru 10-15 minute și concentrează-te pe intențiile pe care le ai pentru această zi, amintindu-ți să fii recunoscător/are pentru ce ai.
 4. Întinde-ți mâinile, picioarele, gâtul și spatele.
 5. Începe-ți ziua simțindu-te revigorat/ă și pozitiv/ă.

Cum să Folosești Palo Santo pentru a-ți Purifica Casa

 1. Ia un băț de Palo Santo și aprinde-l.
 2. Lasă-l să ardă pentru 30 de secunde-1 minut, iar apoi stinge flacăra.
 3. Plimbă-te prin spațiul pe care vrei să îl purifici ținând bățul în mână.
 4. Spune cu voce tare: “Rog ca spiritul Palo Santo să infuzeze acest spațiu cu binecuvântări.”
 5. Bucură-te de aroma puternică care va umple aerul, aducând pace și claritate.
 6. Odată ce simți că ai purificat spațiul, pune bățul într-o scrumieră sau un bol ignifug. El se va stinge singur.

Indiferent de modul în care alegi să folosești lemnul de Palo Santo, suntem absolut siguri că te vei îndrăgosti de mirosul lui superb și proprietățile sale energizante. Amintește-ți că nu există greșeli când vine vorba de utilizarea Palo Santo. Atâta timp cât manifești prudență când ești în preajma unei flăcări, poți alege să folosești Palo Santo pentru orice scop te va face pe tine împlinit/ă.

ilustratie ardere palo santo
ilustratie cum sa arzi palo santo
ilustratie palo santo
ilustratie palo santo
ilustratie ardere palo santo

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×